U bent bezoeker :
Beste buren en sympathisanten van onze wijk,
Onze eerste wijkactiviteit, een aangename gezinsfietstocht met dank aan Roland en Freddy, ligt al een tijdje achter de rug. Ons nieuw werkjaar is dus al hervat en we zijn blij jullie het vervolg te kunnen meedelen.
Intussen zijn ook de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad verleden tijd met gewoontegetrouw winnaars en ook verliezers. We hopen alleen dat we met onze wijkwerking de steun van onze raadsleden blijven genieten, wat trouwens ook blijkt uit de verfraaiing van ons wijkhuis, zichtbaar in het herfstnummer. Gewoon even kijken…
Voor een aantal buren zal het bezoekje aan ons SOBA een eerste kennismaking geweest zijn, gezien de locatie voor het eerst als stemlokaal werd ingericht. Wellicht aanleiding om eens binnen te wippen tijdens één van onze volgende activiteiten? In ieder geval, van harte welkom! We blijven ons inzetten voor een aangename buurtbeleving maar dat kan enkel en alleen met jullie allen, want jullie zijn uiteindelijk de mensen waarvoor ons comité zich inzet en dat met heel veel goesting. En geïnteresseerde (nieuwe?) buren blijven meer dan welkom om onze bestuursgroep actief te vervoegen!
Een warme oproep voor het 11/11/11 aperitief op zondag 11/11 en het kerstsierschikken op maandag 17/12. Die 2 activiteiten verdienen wat voorrang want zowel de halloweentocht als het sinterklaasfestijn zijn voltreffers naar opkomst, waarvoor dank trouwens…
Gezien er ook geen Bilkhagemare meer verschijnt voor de jaarwende lijkt een kerst- en nieuwjaarswens wat vroeg, maar er wordt al flink wat kerstversiering aangeboden in de winkels. Onze wensen pakken we dus even feestelijk in met een leuk lint eromheen waarop staat: fijne eindejaarsweken met alle mensen ‘van goeden wille’, zoals het ons vertrouwd in de oren klinkt . We klinken erop tijdens de nieuwjaarsreceptie straks. Maar eerst nog Halloween, 11/11/11 apero, sinterklaas op bezoek en een kerststukje maken!
Welkom in naam van ons wijkcomité,
Tony Van Den Hende, voorzitter.
Ps: Hierna een extra dankwoordje aan ons bestuurslid Gilbert Billiet.
Bij een beëindigen van een bestuursfunctie
Gilbert Billiet met pensioen
Het zal je maar overkomen als voorzitter van een wijkcomité: één van je trouwe medewerkers verkoopt zijn woning en gaat een rustig en knus ingericht appartementje opzoeken in de ‘groene balkons’ waar hij samen met zijn Simonneke een veilige stek gevonden heeft, met de nodige assistentie indien nodig.
Het lijkt er erg naar dat de Zingende Sterren hun revue naar hem getiteld hebben, maar op de wijk kende iedere buur hem als ‘Gilbert de militair’. Neen, genen ‘beir’ maar een aimabel man die zich na een militaire carrière in Duitsland, meer bepaald in Keulen, zowat 30 jaar geleden in de Eikenlaan kwam vestigen. Kort nadien mochten we Gilbert bij de wijkwerking verwelkomen want hij was ervan overtuigd dat een buurt alleen maar beter kon functioneren als er ook initiatieven werden ondernomen.
Als oud-militair kon hij zijn stempel drukken op heel wat activiteiten: hij organiseerde lange tijd de optredens voor de seniorennamiddag, was de absolute nr 1 bij het schikken van de zaal tijdens het paasontbijt of de wijkfeesten. Als schatbewaarder van de seniorenvereniging Vlas was hij elke 3e donderdag van de maand in de weer en ook daar stond hij in voor tientallen geslaagde optredens van gastsprekers en/of artiesten.
Tijdens de laatste vergadering begin oktober gaf hij eervol zijn ontslag, 85 jaar was voor hem een mooie leeftijd. Zeker 25 jaar medewerker, altijd graag gedaan, vertelde hij met een krop in de keel. Tijd om het nu rustiger aan te doen…
Wat kunnen we meer doen dan met de handen een hartelijk en welverdiend applaus te laten weerklinken voor zoveel jaren onbaatzuchtige inzet. Dank je wel, ook Simonne, soms kwam je Gilbert wat later thuis dan gedacht, ik neem de schuld op mij. Dat doe ik ook soms…
Geniet nog van de ochtendvroegezonnestralen die volop in de woonkamer binnenvallen, ze wezen de begeleiders van een aangename en welverdiende avondzon in jullie leven.
En altijd welkom in ‘jullie’ Bilkhage!!
Voorzitter Tony en Linda Naessens, de winnares van het petanque tornooi