Onze website blijft vernieuwen. Uniek voor slechtzienden:

Selecteer de tekst (tekst blauw maken speaker ), klik op het

luidsprekertje en beluister de geschreven tekst

 

applaus

 

Beste buren en sympathisanten van de Bilkhage en Aanpalende,

Normaal gezien zouden de inschrijvingen voor het paasontbijt nu volop aan de gang zijn maar het coronavirus heeft daar jammer genoeg anders over beslist.

   

Het lentenummer van de Bilkhagemare was al klaar om bedeeld te worden midden maart, maar het heeft weinig zin die nog te bussen gezien alle geplande activiteiten op afgelasting of pauze staan.

Ook het paassierschikken, door Fred Verhaeghe voorzien einde maart is jammer genoeg noodgedwongen tot volgend jaar verplaatst.

De lentewandeling zal wellicht ook sneuvelen en voor de 45e wijkfeesten begin juli wordt het bang afwachten. 

 

Wat nu absoluut primeert is de veiligheid van onze mensen, niet alleen in onze wijk maar over alle grenzen heen. We moeten het opgelegde leefscenario nauwgezet opvolgen en alle mogelijke gevaren van besmetting op de juiste manier proberen in de kiem te smoren. We zullen allen samen het verdomde virus een halt toeroepen!

Wat intussen voor allen duidelijk is: onze zorgsector verdient een ongelooflijk applaus, versterkt met veel wapperende witte lakens ten teken van hartverwarmende aanmoediging. Maar er zijn ook de andere sectoren: de voedingssector die ons van ons ‘dagelijks brood’ voorziet, in de ruimste zin van het woord. Een dikke merci aan allen die in deze erg moeilijke tijden een steentje bijdragen om ons zo goed mogelijk door deze crisis heen te loodsen.

Er komt een moment dat Corona tot de geschiedenis zal behoren, zoals de Spaanse griep dat was.

Het leven zal nooit meer 100% hetzelfde zijn voor de huidige en ook de komende generatie. 

En toch: we laten ons niet ontmoedigen want straks zal er weer licht schijnen in de donkerte van nu. En dan kunnen we opnieuw een warme knuffel geven, een schouderklopje, een gezellig familiefeest organiseren, een uitgesteld communie-of lentefeest, en wie weet, een nieuwe start met een uitnodiging voor alle Bilkhage- en  Aanpalendenaars om op het ‘weerzien’ te klinken in ons wijkcentrum.

Hou het vooral veilig. En een boodschap voor een minder mobiele buur, een babbelke op veilige afstand, even zwaaien bij het wandelen: het zijn kleine signalen maar het zijn tekens van ‘grote en hartelijke buren’.

Namens het wijkbestuur,

Tony Van Den Hende,

Voorzitter.

Ps: van zodra we groen licht krijgen van de stad gaan de deuren van ons wijkhuis weer open. We houden jullie op de hoogte...

 

  
 

Image2

mededelingen
 
 
 

* Vanaf nu staan alle interessante - maar niet meer zo recente -  artikels onder de rubriek " Archief"

   Reeds toegevoegd: "The Faces of Flanders Field"  door Carine Broucke -

* Wie leuke foto's heeft  mag die doorsturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.