Kim Verbeke, gitarist met beperking, zoekt een band: "Ik mis het publiek te veel"

Philippe Verhaest

 

Kim Verbeke

Kim Verbeke, omringd door zijn meest kostbare bezit in zijn leven. "Ik hoop echt dat er een leuke groep uit de bus komt. Samen muziek creëren, is er iets mooier?" © Joke Couvreur

 

Kim Verbeke heeft een lichte vorm van epilepsie en gaat door het leven met een wijnvlek in het gezicht, maar leeft voor zijn muziek. Al de helft van zijn leven maken gitaren een vitaal onderdeel van zijn bestaan uit, maar voorlopig moet Kim zich beperken tot in zijn eentje jammen in zijn repetitieruimte. Zijn grote droom: gelijkgestemde zielen vinden om het podium mee te delen. "Dat zou me écht gelukkig maken."

 

Vraag Kim Verbeke waar hij élke dag aan denkt en mee bezig is en je krijgt elke keer opnieuw hetzelfde antwoord: gitaren. De 34 jaar oude Waregemnaar was veertien jaar toen zijn papa hem Graceland van Paul Simon liet horen. Goed voor een wauw-effect van jewelste. "Ik wist niet wat ik hoorde", bekent hij. "Ik ben mijn vader nog altijd dankbaar voor die openbaring. Hij legde zo de basis voor mijn grote passie."

 

Toen Kim, die als vrijwilliger bij de jeugddienst en bibliotheek in Waregem aan de slag is, ook nog het werk van The Beatles leerde kennen, was het hek helemaal van de dam. Zo'n muziek wilde hij ook kunnen spelen. "Ik was achttien toen ik bij Henk Buyse mijn eerste gitaarlessen volgde. Het was een coup de foudre (liefde op het eerste gezicht, red.). Sindsdien is gitaarmuziek mijn leven.

 

Elke dag repeteer ik minstens twee uur. Dan speel ik covers, maar ik waag me ook aan eigen werk. Die nummers neem ik op en verspreid ik via mijn Facebookprofiel en kanaal op YouTube." Die plaatst hij onder 2Face Progressions online. Een duidelijke verwijzing naar de wijnvlek in zijn gelaat. "Daar stoor ik me al lang niet meer aan", glimlacht Kim. "Ik heb er ondertussen zelfs mijn handelsmerk van gemaakt."

 

Geen aanvallen meer

Op die manier probeert Kim een breed publiek te bereiken, al zou hij veel liever vanop een podium mensen willen entertainen. "Maar dat is in mijn geval niet evident", geeft hij zelf toe. "Ik heb een lichte vorm van epilepsie en moet dus met een zekere beperking door het leven gaan. Ik moet elke ochtend en avond aangepaste medicatie nemen. Zo hou ik alles onder controle. De laatste jaren heb ik zelfs geen last meer van aanvallen, maar toch moet ik goed uitkijken wat ik doe en waar ik me begeef. Plaatsen met veel volk en prikkels zijn niet voor me weggelegd. Naar pakweg Rock Werchter of Pukkelpop zal ik nooit kunnen trekken. Als muziekfanaat pur sang vind ik dat doodjammer, maar het is nu eenmaal zo. Gelukkig kan ik af en toe wel wat kleinschaligere optredens in bijvoorbeeld De Kreun in Kortrijk meepikken, maar het allerliefste wil ik weer zélf deel uitmaken van een band."

 

Nu moet ik me beperken tot op mijn eentje repeteren, maar ik snak echt naar een nieuwe uitdaging. Ik mis het contact met collega-muzikanten - Kim Verbeke

 

'Weer', want van 2007 tot 2016 maakte Kim deel uit van het Wild Classical Ensemble, een project van de vzw Wit.h uit Kortrijk. "Samen met andere muzikanten met een beperking heb ik al die jaren vaak opgetreden", glundert Kim. "Niet enkel in eigen streek of land, maar in alle uithoeken van Europa. Parijs, Berlijn, Genève... We hebben toen een pak mooie steden mogen ontdekken. Schitterende tijden, maar in 2016 besloot ik om de groep zelf te verlaten. Het was tijd voor iets nieuws."

Nieuwe uitdaging nodig

Samen met een vriend uit Anzegem richtte Kim The Hotstrings op. "Mijn kompaan heeft autisme, maar op het podium voelden we elkaar perfect aan. We hadden ook enkele keren de kans om op te treden, maar helaas bestaat onze band niet meer. Daardoor moet ik me nu beperken tot op mijn eentje met mijn gitaren in de weer te zijn. Ik snak echt naar een nieuwe uitdaging, want ik mis het contact met collega-muzikanten en het publiek te veel."

 

Ik mag niet met de auto rijden en zou dus moeten opgepikt worden. Maar ik kan wél best goed gitaar spelen - Kim Verbeke

Door zijn epilepsie is het voor Kim niet makkelijk om een nieuwe groep te vinden. "Ik mag immers niet met de auto rijden en ben dus van anderen afhankelijk. Mijn mama kan me wel af en toe brengen, maar het beste zou zijn, mocht iemand me kunnen oppikken om samen naar de repetities en optredens te rijden. Daartegenover staat dat ik best goed gitaar kan spelen", knipoogt hij. Enkele bands klopten al bij Kim aan, maar bevonden zich iets te ver van Waregem. "Ik hoop echt dat er iets leuk uit de bus komt. Ik heb vier elektrische gitaren en één akoestisch exemplaar. Daarnaast kan ik me ook uit de slag trekken met de ukelele. Met gelijkgestemde zielen muziek creëren? Bestaat er iets mooier?"

 

Contacteer Kim via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

line4

Wegens coronavirus gaan de bijeenkomsten voorlopig niet door.

breiclub2

 Dit zijn de dames van het Brei- en Haakclubje tijdens hun 1ste bijeenkomst van dit jaar

 

Ben je ook geïnteresseerd in breien en haken ?

En heb je het hart op de juiste plaats?

LEES DAN VOORAL VERDER!

Want dan kan je zeker terecht bij Anne De Vriese.

Op 19 april 2018 richtte Anne  namelijk een Brei- en Haakclubje op:

 

"De Toffe Meidenbreigroep",  ondertussen hernoemd tot:

 "De Toffe Meiden Haak en Breigroep Waregem"

 

De bedoeling van deze groep - vriendenkring is o.a. het maken van knuffels, dekentjes, tasjes,

kussens, maar ook truien en mutsen en dit ten voordele van o.a. zieke en minderbedeelde kinderen.

 

Eén van de 3 projecten is voor "Saying goodbye"

   Saying goodbye

 

Deze organisatie organiseert o.a. rouwkampen voor kinderen tussen de 6 en 21 jaar die iemand

verloren hebben. en die krijgen dan een dekentje, tasje of een kussen en dat mogen ze dan meenemen

als herdenking, dat is een enorme troost voor hen.

 

Het 2de doel is voor kinderen van Gambia.

Er worden knuffels, dekens en kleding gemaakt.

Die kinderen leven is enorme armoe en zijn blij met het kleinste cadeau.

 

Het 3de doel is voor AZ Groeninge in Kortrijk, voor de kinderen hun troosthoekje.

Hiervoor worden er kleine figuren gemaakt die ze dan krijgen na een operatie of bij pijn.

 

Er zijn al een 14 tal mensen die vlijtig werken om alles te kunnen maken

 

Deelnemen is gratis !

 

Wol, haak- en breiboeken zijn ter beschikking maar je mag natuurlijk ook eigen gerief en boeken

meebrengen.


          Anne de Vriese                                       

 

Eén en ander gaat door elke  3de donderdag van de maand van 13.30u. - 16.30u. 

in de Holstraat nr 19 bus 3 te Waregem. 

 

Ben je geïnteresseerd? Neem dan zeker contact op met Anne De Vriese op 0498 11 70 75

Nieuwe leden zijn altijd welkom !

Meer info en foto’s op  de FB pagina van Anne De Vriese en

 FB pagina  "De Toffe Meiden Haak en Breigroep Waregem"

 

 P.S. Wie wol wil schenken of restjes wol heeft … Anne zal je heel dankbaar zijn !

 

Veel haak- en breiplezier

                                                                

pop

 

 

 

 

  

                                                                                       

 line4

 

 

 logo sofie 2

 

Waregemstraat 189 - 8792 Desselgem (Waregem)

(gelegen naast kapsalon Athys)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

https://www.studiosofiesticated.be/

sofie 3

 

 

Dit is het verhaal van Studio Sofiesticated

Wat ik in mijn eigen proces heb ervaren en in het werken met en voor mijn klanten, is dat één van de allerbelangrijkste aspecten voor je levensgeluk, voor overvloed in je leven en voor een goede gezondheid, is helemaal jezelf durven en mogen zijn, oftewel authentiek zijn.

Authentiek zijn betekent dat je in alles jezelf durft te zijn en dat je jezelf durft te laten zien met wat er echt is.
Dat je je gevoel uit en aangeeft wat je nodig hebt en wat je behoeften zijn. Dat als iemand je grenzen overgaat, dat je dit aangeeft in plaats van het te laten gebeuren. Dat je nee zegt, terwijl je weet dat je de ander misschien teleurstelt of dat een ander boos op je wordt.

Dat je onvoorwaardelijk je gevoel of intuïtie durft te volgen, ook al wijk je af van wat ‘normaal’ is, maar dat je doet wat voor jou als kloppend voelt.
Ik heb zelf ervaren dat als ik doe wat echt goed voelt voor mij vanuit mijn hart, dan is het per definitie ook goed voor de ander.

Mijn creativiteit helpt me daarbij; ik kan zijn wie ik echt ben en kan me volop storten op het ontwerpen en maken van juwelen…

Een juweel kan zoveel vertellen over het karakter van een persoon; introvert type, extravert type, groot, klein, mager, mollig,… elk individu vertelt zijn/haar verhaal en elk steekt zijn/haar uniek verhaal in een eigen ontwerp….jouw levensverhaal en persoonlijkheid straalt van binnenuit naar buiten.
Zo komt men tot een juweel met een verhaal… tijdens het volgen van een workshop zilverklei of een juweel op maat gemaakt door mij.

Sofie