contactpunt.waregem
 
 
 
STADSEVENEMENTEN

Waregem is een levendige, bruisende stad waar op ieder moment wel iets te vieren valt.

Jaarlijks organiseert de stad tal van evenementen, zoals o.a. de inmiddels befaamde Ballonhappening
en de Waregem Koerse Feesten,

 die telkens zorgen voor de nodige sfeer in de stad.

Onderstaand een overzicht van de belangrijkste evenementen, feesten, culturele happenings, herdenkingen, ...
 

 de kleinste steeple

De Kleinste Steeple ‘Bouwt De Stad' - WKF19

 

Het familie-uitje bij uitstek tijdens de Waregemkoerse feesten zoekt dit jaar zijn inspiratie in De Stad.

Sterker nog, tussen de vele voorstellingen van nationale en internationale gezelschappen uit het wereldje van circus, straattheater en geknutsel, kunnen alle kinderen ook meebouwen aan de stad van hun toekomst.

Alle verenigingen en vrijwilligers slaan onder impuls van CC De Schakel de handen in elkaar en boetseren uit honderden kartonnen dozen een inventieve stad waar duurzaamheid, groei en een simpele glimlach centraal staan. En natuurlijk zullen ook de vele artiesten en medewerkers ruim de tijd nemen om hun stukje stad te creëren.

Zo demonstreren ze bij Compagnie Poc (Fr) hun 'steetperformance skills' op de tonen van een Bobby Mcferran klassieker, kruipen ze bij Courcirkoui (Fr) heel elegant de boom in en verzamelen onze vrienden van Las Bobinas waaghalzerij van over de hele wereld en zwieren het ons gebald in en een 30 minuten durend cabaret onze richting uit.

Schrik niet wanneer je onderweg opgepeuzeld wordt door reuze grote duiven, sierlijk dansende opblaas poppen, twee gedesoriënteerde gondeliers, één van Piv Huvluv zijn vele vinylplaatjes, een Han Solo op kindermaat of het muzikale geweld van Ap&Diks. Bruisen zal die stad!

Picknicken in het park

De Kleinste Steeple start om 12.30u. met een picknickweide. Breng je boterhammetjes of eigenbereide lunch mee naar het park en wij zorgen voor een gezellig plaatsje, een bankje en een deuntje. Zo ben je er als eerste bij om één van de vele voorstellingen mee te pikken. 

Deze artiesten bouwen mee 
Naast tal van lokale jeugd- en jongeren verenigingen kunnen we dit jaar rekenen op heel wat top voorstellingen:

 Compagnie Poc (FR) – Bobby et moi 
 Cie du Courcirkoui (FR) – Chemins … 
 Las Bobinas is een woon-, cricuscreatie en –trainingsplaats in Zulte waar tijdens de zomermaanden tientallen internationale circus- en straatartiesten neerdalen. Exclusief voor De Kleinste Steeple stellen ze een 30 minuten durend circuscabaret samen dat doorheen het festival meermaals gespeeld wordt. Artiesten uit diverse uithoeken van de wereld in een kleurrijke mix van clownerie, acrobatie en een streepje magie.
 Compagnie De Danse Didier Théron (FR) – Gonfles/La Grande Phrase
 Circii – The Pigeons 

 

Waar: Park baron Casier - Stationstraat 34 - 8790 Waregem

 

Wanneer: Zaterdag 24 augustus van 12.30u tot 19.30u.

 

Prijs: Gratis

 

Organisatie: Stad Waregem

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

              056 62 13 40

 

 

 


  

 
lijn10
 
 

 

Onthaal politie werkt vanaf 1 mei op afspraak

Vanaf 1 mei werken alle onthaalpunten van de politiezone MIRA (dus ook het commissariaat in Waregem) met een onthaal op afspraak. Dit heeft voordelen voor wie langskomt en voor de politie zelf.

  • Geen wachtrij
  • Altijd het gepaste moment voor jou
  • Meer discretie
  • De politie kan de nodige voorbereidingen doen

Hoe maak je een afspraak

Op de website van de politiezone vind je een link ‘onthaal op afspraak’. Daar kan je digitaal je afspraak inplannen. Meteen weet je ook welke documenten je nodig hebt en kan je al wat informatie geven aan de politie. Zo gaat alles sneller en hoef je ter plaatse niet meer het hele verhaal te doen. Je kan je afspraak ook maken door tijdens de kantooruren te bellen naar 056 62 67 00.

Voor echte dringende politiehulp of –bijstand blijf je natuurlijk steeds bellen naar 112 of 101.