Na een zeer geslaagd 1ste Darts Duo Tornooi komt er een opnieuw een tornooi op 24 juni 2023 !

darts duo tornooi

 

 

 

 Lente

 

 

Laat je snoeihout thuis ophalen !

data voor o.a. najaar 2023 !

snoeihout 0

 

 

Vandaag 20-5-2022 heeft het Overlegcomité

het volgende beslist: vanaf maandag geen mondmasker meer

op trein, tram, bus en metro.

 

Belangrijkste beslissing is de afschaffing van het mondmasker op het openbaar vervoer. Zowel op de trein, bus, tram als metro. In Vlaanderen, Brussel én Wallonië. 

De beslissing is echter nog niet het definitieve einde van het mondmasker.

In de zorg is het voorlopig een blijvertje. In ziekenhuizen, bij de dokter, de apotheker, bij thuisverpleging of bij een doktersbezoek thuis is het wel nog altijd verplicht.

In de woonzorgcentra moet het personeel het ook nog dragen. Bezoekers mogen het wel aflaten. En bij de tandarts, de kinesist, de psycholoog, … is het de zorgverlener zelf die beslist.

Geen PLF meer nodig

Reizen naar ons land wordt ook weer een stuk makkelijker.

Zo verdwijnt het verbod op niet-essentiële reizen van buiten de Europese Unie. Ook andere verplichtingen zoals de quarantaine van tien dagen, het testen op dag 1 en 7, het invullen van het Passenger Locator Form en het voorleggen van het Corona Safe Ticket (CST) vervallen.

Tenminste, als je niet uit een land komt waar nieuwe, zorgwekkende varianten zijn opgedoken.

De coronabarometer met de verschillende kleurcodes die aangeven welke restricties er gelden, verdwijnt ook in de schuif. Officieel heet het dat de barometer “gedeactiveerd” wordt. Mocht er in het najaar een nieuwe coronagolf opduiken, kan die echter weer uit de koelkast worden gehaald. Ook het CST wordt nog niet definitief begraven. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) krijgt van het Overlegcomité de opdracht om de epidemiologische meerwaarde van het CST en de plaats ervan in de barometer te onderzoeken.

 

Zo, dit waren dus de laatste beslissingen van het Overlegcomité en hiermee

rond ik dit onderwerp af.


lines3.gif