Opleiding reanimeren en defibrilleren

 

  maandag 6, donderdag 9 en woensdag 15 februari
  telkens van 19.30u. tot 22.30u.


  SOBA Bilkhage (6 februari),

  OC De Linde (9 februari) en OC Eikenhove (15 februari)
  gratis

 

 

Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 056 62 97 39.
Iedereen is welkom maar snel zijn is de boodschap, want de plaatsen zijn beperkt tot 15 personen per sessie!

 

De voorbije jaren investeerde Waregem sterk in AED-toestellen. Zo zijn alle sportlocaties en de grootste ontmoetingscentra voorzien van een toestel. Naast het voorzien van de toestellen zelf, is het ook belangrijk om de nodige opleidingen te voorzien.

Iedereen kan een AED-toestel gebruiken! Toch kan het in een noodsituatie helpen als je zo'n toestel al eens in werking hebt gezien. Daarom organiseren we een reeks gratis vormingen. Binnen de vormingen komt ook algemene reanimatie aan bod.

De vormingen vinden plaats op:

 maandag 6 februari (van 19.30u. tot 22.30u.) in SOBA Bilkhage
  donderdag 9 februari (van 19.30u. tot 22.30u.) in OC De Linde
  woensdag 15 februari (van 19.30u. tot 22.30u.) in OC Eikenhove

Wat is een AED-toestel?

Een Automatisch Externe Defibrillator of AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen.

aed toestel

animaatjes herfst 10895

 

 

 

Laat je snoeihout thuis ophalen !

snoeihout 0

 

12 DECEMBER 202217 MAART 2023

Heb je een tuin en ben je op zoek naar een makkelijke en gratis oplossing om van deze takken af te geraken? Schrijf je dan in voor de inzameling van het snoeihout.

Tijdens het herfst/winterseizoen kan je viermaal je snoeihout buiten leggen.  In de week van 12-16 december, 13-17 februari en 13-17 maart worden de takken opgehaald en dit op dezelfde dag als je huisvuilzak.

Belangrijk

  • vooraf inschrijven, minimaal 3 werkdagen vooraf, is verplicht
  • gratis tot 2 m³
  • takken moeten gebundeld worden

Alle voorwaarden en het inschrijvingsformulier vind je hier.
animaatjes herfst 10895

 

Vandaag 20-5-2022 heeft het Overlegcomité

het volgende beslist: vanaf maandag geen mondmasker meer

op trein, tram, bus en metro.

 

Belangrijkste beslissing is de afschaffing van het mondmasker op het openbaar vervoer. Zowel op de trein, bus, tram als metro. In Vlaanderen, Brussel én Wallonië. 

De beslissing is echter nog niet het definitieve einde van het mondmasker.

In de zorg is het voorlopig een blijvertje. In ziekenhuizen, bij de dokter, de apotheker, bij thuisverpleging of bij een doktersbezoek thuis is het wel nog altijd verplicht.

In de woonzorgcentra moet het personeel het ook nog dragen. Bezoekers mogen het wel aflaten. En bij de tandarts, de kinesist, de psycholoog, … is het de zorgverlener zelf die beslist.

Geen PLF meer nodig

Reizen naar ons land wordt ook weer een stuk makkelijker.

Zo verdwijnt het verbod op niet-essentiële reizen van buiten de Europese Unie. Ook andere verplichtingen zoals de quarantaine van tien dagen, het testen op dag 1 en 7, het invullen van het Passenger Locator Form en het voorleggen van het Corona Safe Ticket (CST) vervallen.

Tenminste, als je niet uit een land komt waar nieuwe, zorgwekkende varianten zijn opgedoken.

De coronabarometer met de verschillende kleurcodes die aangeven welke restricties er gelden, verdwijnt ook in de schuif. Officieel heet het dat de barometer “gedeactiveerd” wordt. Mocht er in het najaar een nieuwe coronagolf opduiken, kan die echter weer uit de koelkast worden gehaald. Ook het CST wordt nog niet definitief begraven. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) krijgt van het Overlegcomité de opdracht om de epidemiologische meerwaarde van het CST en de plaats ervan in de barometer te onderzoeken.

 

Zo, dit waren dus de laatste beslissingen van het Overlegcomité en hiermee

rond ik dit onderwerp af.


lines3.gif