Speelruimtes terug open

speelplein

Na 2 lange maanden kunnen de kinderen terug schommelen, glijden of draaien. Alle speelruimtes, groenzones en buitenspeeltuinen in Waregem (en deelgemeenten) mogen en gaan immers terug open. De stedelijke werkplaats zorgt er zo snel mogelijk voor dat alle afsluitingen en linten aan de speelpleinen opgeruimd worden.

We vragen aan de ouders wel om enkele spelregels na te leven:
1. speelpleinen zijn voorbehouden voor kinderen tot en met 12 jaar
2. Elk kind wordt begeleid van een volwassene
3. Respecteer de anderhalve-meterregel
4. Zijn er al aardig wat kindjes op een speelplein? Keer dan later even terug.

 

Goed nieuws! De bib mag opnieuw bezoekers ontvangen.

 

bibliotheek foto

 

Wij openen dan ook graag onze deuren in Waregem vanaf  25 mei. Voorlopig wordt het geen ontmoetings- en belevingsplek zoals voorheen, voorzichtigheid is nog steeds geboden.

Je kan de volledige collectie doorzoeken en zelf uitlenen en inleveren. Kranten lezen, studeren of gebruik maken van onze computers kan voorlopig niet. Om praktische redenen werden ook de openingsuren lichtjes aangepast. Alle uitgeleende materialen werden een laatste keer verlengd tot en met 8 juni.

Hou rekening met volgende afspraken als je een bezoek brengt aan de bib:

  • Max. 25 bezoekers binnen.
  • Desinfecteer je handen.
  • Hou altijd 1,5 meter afstand.
  • Kom alleen naar de bib. Kinderen mogen met een ouder meekomen, maar ze blijven samen in de bib.
  • Betaal bij voorkeur met Bancontact of contactloos.
  • Er is 1 pc beschikbaar voor dringend internetgebruik (max. 30 minuten, vooraf te reserveren).
  • Volg steeds de aanwijzingen van het personeel.
  • Op woensdag zijn de hoofdbib en haar filialen uitsluitend afhaalbib.
  • De filialen zijn enkel open op woensdag en alleen als afhaalbib.

 

Kunst in je kot!

 

In deze corona-tijden is kunst en creativiteit belangrijk! We zitten allemaal in ons kot en trekken er af en toe op uit voor een wandeling in de eigen wijk of buurt. Tal van Waregemse creatievelingen zitten niet stil en tonen jou kunst vanuit hun kot. Ontdek alle kunstwerken in een straattentoonstelling tijdens een gezonde wandeling. Deze tentoonstelling loopt zolang de quarantaine-maatregelen gelden. 

 

Ontdek de toffe creaties van de leerlingen van Stedelijke Kunstacademie Waregem. Je kan de werkjes ontdekken aan de ramen van de Kunstacademie én aan de aanplakborden van stad Waregem. Bekijk het stadsplan: www.waregem.be/kunstinjekot

 

Belangrijk: houd minstens 1,5m afstand van elkaar en van de kunstwerken om besmetting te voorkomen.

Wil je zelf exposeren aan je huis/raam?
Stuur dan een mailtje naar 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je naam, je adres en voeg één foto toe van je kunstwerk. Zo maak ook jij onderdeel uit van de kunstroute.

Zelf creatief aan de slag?

Ook de leerlingen van de kunstacademie zitten niet stil. Nu ze niet naar de kunstacademie kunnen komen werden ze de voorbije weken thuis uitgedaagd en geprikkeld door hun leerkrachten. Wil ook jij graag aan de slag met zo’n beeldende opdracht? Hier kan je een opdracht vinden voor kinderen en één voor jongeren/volwassenen. Stuur je resultaten door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., de kunstacademie deelt ze op sociale media en toont ze begin september in de academie!

 

 

 

 

 

 

 

 wat mag er nog

 

 

 

 

 

lijn10

 

Overleden acteur Werther Vander Sarren woonde jaren geleden in Waregem: “Hij runde een speelgoedwinkel”

 werther

Ronny De Coster

De overleden acteur en regisseur Werther Vander Sarren (78) werd in 1941 in Waregem geboren en woonde er ook goed 50 jaar. Hij was er in de jaren ’70 actief bij theatergezelschappen Kunst en Eendracht en bij Sanzuniek in de Stormestraat, waar je toen ook dancing Gallery had. Veel mensen weten (niet) meer dat Werther Vander Sarren destijds een speelgoedwinkel in Waregem had.

Dat was Toy Shop in de Stationsstraat, destijds zelfs de eerste speelgoedwinkel van Waregem”, herinnert burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) zich nog. “Ik ging er zelf ook langs, toen ik nog klein was. Werther Vander Sarren heeft in Kunst en Eendracht nog met wijlen Cécile Rigolle gespeeld, ook een Waregems monument in de theaterwereld. Werther Vander Sarren was een heel aangenaam en innemend man, altijd goedlachs ook. Nadat hij Waregem ruim twintig jaar geleden verliet, verwaterde het contact toch een beetje. Maar enkele jaren geleden heb ik wel nog zijn zoon getrouwd in het stadhuis van Waregem”, aldus Kurt Vanryckeghem.

Werther Vander Sarren verliet Waregem omdat hij zijn hart verloor aan de Vlaamse Ardennen. Hij woonde in Zulzeke en verbleef de laatste maanden in Home Sint-Franciscus in Kwaremont. De acteur was vooral bekend als champetter in televisieserie De Paradijsvogels en van allerlei gastrollen in reeksen zoals FC De Kampioenen, Spoed, Wittekerke en Familie.

 

Bron: Peter Lanssens HLN